Lørdag skal Norges beste stein, saks, papir-spiller kåres @ 02 Dec 2015
5. desember kl. 18 gjennomfører Norsk forbund for stein, saks, papir (NFSSP) NM på Blå i Oslo – en tradisjon som strekker seg helt tilbake til 2005. Det er fire år siden forrige gang NM ble arrangert i hovedstaden, etter å ha besøkt steder som Bodø og Ås.

- Stein, saks, papir er ikke bare en rekreasjonsform, et beslutningsverktøy og en sport – det er først og fremst en fredelig måte å løse konflikter på. Og er det noe verden trenger mer av nå, er det nettopp fred, sier president Markus Thonhaugen i NFFSP.

Heller ikke det norske stein, saks, papir-miljøet er laget av stein, og er upåvirket av hendelsene vi ser i verden nå, legger Thonhaugen til.

- I 2015 kaster vi derfor fred. Som alltid vil det være gratis å delta, men deltakere oppfordres imidlertid til å gi en valgfri donasjon ved oppmøte på NM-arenaen, som uavkortet går til Leger Uten Grenser.

Det er også mulig for folk å bidra digitalt, gjennom en innsamling på nett.

Spilles i to ulike grener

Det konkurreres i to ulike turneringer: Hovedturneringen, hvor man kjemper om den prestisjefylte NM-tittelen, i tillegg til en egen sideturnering som heter «street», hvor det spilles om spesielle stein, saks, papir-sedler. Alle over 20 kan møte opp og delta, men det anbefales at man er tidlig ute, da det er et begrenset antall plasser i hovedturneringen.

Flere av Norgeshistoriens fremste stein, saks, papir-spillere er ventet til arrangementet for å markere at det er ti år siden NM ble arrangert for første gang.

- Det norske miljøet er i verdenstoppen, sa Graham Walker – en grunnleggerne av The World Rock Paper Scissors Society, under et intervju på Svalbard i 2007. Og akkurat det har ikke endret seg på alle disse årene, sier Thonhaugen.

Proffspiller Mikkel Aukrust, som i mange år har hevdet seg i verdenstoppen, er blant dem som er ventet til Oslo.

- For meg blir dette plankekjøring, uttaler en selvsikker Aukrust i forkant av NM-finalen.

KORT OM FORBUNDET:
Norsk forbund for stein, saks, papir ble startet i 2004 for fremme av spillet stein, saks, papir (SSP) som beslutningsverktøy, konfliktløsnignsmetode og sport. Forbundet arrangerer NM, kvalifiserer til VM, og er anerkjent av The World Rock Paper Scissors Society.

For mer info., kontakt NFSSP på nfssp@nfssp.no