10. desember kåres Norges beste stein, saks, papir-spiller for 10. gang @ 10 Dec 2016
For 10. gang arrangerer Norsk forbund for stein, saks, papir offisielt Norgesmesterskap i stein, saks, papir (SSP) - verdens største amatørsport. Det skjer på Hendrix Ibsen i Oslo, lørdag 10. desember, med start klokken 18.

President Markus Thonhaugen sier NM er selve julaften for SSP-entusiaster, og vil bli feiret deretter.

– Norsk stein, saks, papir-spill ligger helt i verdenstoppen, og høster enda anerkjennende nikk fra det internasjonale miljøet - flere år etter at en nasjonal finale ble arrangert i landet for første gang, sier han.

I fjor fikk vi får første kvinnelige Norgesmester. Det blir spennende å se om vi ser en reprise på dette i år, uttaler Thonhaugen, som legger til at deltakelse er gratis for alle over 18 år som møter opp.

– Stein, saks, papir fortsetter å representere en fredelig konfliktløsningsmetode i en verden preget av urolighet. Vi håper så mange som mulig møter opp og støtter opp under denne visjonen.

To turneringer

Det konkurreres i to ulike turneringer: Hovedturneringen, hvor man kjemper om den prestisjefylte NM-tittelen, i tillegg til en egen sideturnering som heter «street», hvor det spilles om spesielle stein, saks, papir-sedler.

Flere av Norgeshistoriens fremste stein, saks, papir-spillere er ventet til arrangementet.

– Det norske miljøet er i verdenstoppen, sa Graham Walker – en grunnleggerne av The World Rock Paper Scissors Society, under et intervju på Svalbard og «North Pole Classic» i 2007. Og akkurat det har ikke endret seg på alle disse årene, sier Thonhaugen.

Proffspiller Mikkel Aukrust, som i mange år har hevdet seg i verdenstoppen, er blant dem som er ventet til Oslo.

– For meg blir dette plankekjøring, uttaler en selvsikker Aukrust i forkant av NM-finalen.

Konferansier for kvelden er sportssjef i NFSSP Martin Giset.

Om forbundet
Norsk forbund for stein, saks, papir ble startet i 2004 for fremme av spillet stein, saks, papir (SSP) som beslutningsverktøy, konfliktløsnignsmetode og sport.

Forbundet arrangerer NM, kvalifiserer til VM, og er anerkjent av The World Rock Paper Scissors Society.

Det første NM ble arrangert i 2005. Opphold i 2007 og 2013 innebærer at årets mesterskap blir det 10. som gjennomføres.